Algarra, Pilar

pilaralgarra

Presentación del Centro Europeo de Intercambio y Adaptación Teatral en la SGAE

Pilar Algarra va nàixer a Xinorlet en 1964. Va estudiar al col·legi Divina Pastora del nostre poble i després a l’Institut d’Elda. Va treballar en Ràdio Vivir. Es Llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat de València. Ha escrit i dirigit nombrosos programes de televisió i al llarg de 10 anys ha estat la presentadora més important dels noticiaris de la Televisió Valenciana Canal 9. En l’actualitat presenta el programa “Europa al dia”.
La seua experiència teatral es remunta a quan tenia 18 anys quan ella va estar escollida per al personatge principal en Els perses d’Eurípide, dins d’un congrés de teatre on participaven importants personalitats de les arts escèniques. En 1987 ingressa a la companyia Bambalina Titelles per a la creació de Pinocchio, en el qual va interpretar diversos papers i també va aprendre a manipular les titelles,
La vida d’un artista és la seua primera obra com autora i directora dramàtica. El onze de juny de 1998 es va estrenar en versió castellana a Elda i més tard, en octubre i novembre del mateix any a Monòver i a la Universitat d’Alacant respectivament es va representar en versió valenciana. En març de l’any 1999 de nou es va tornar a realitzar amb prou èxit al Teatre Arniches d’Alacant.
Ara, per primera vegada en la historia, una obra escrita per una persona del nostre poble estrena una obra de teatre en la capital parisina. Pilar ha escollit com actor principal a Lionel Rocheman, un del autors i actors més veterans i consagrats del teatre francès. Rocheman, ha estat productor de televisió i ha escrit sis llibres de temàtica diversa, poesia, contes i assajos. En 35 anys de carrera ha tingut grans èxits amb l’obra Hootennany a l’American Center i l’Olympia i també amb el monòleg Grand-père Scholomo.
El valencià Rodolf Sirera, un dels principals escriptors teatrals actuals, ha dit de l’obra La vida d’un artista que poques vegades la opera prima d’un escriptor li havia agradat tant ha escrit d’ella frases tant elogioses com: La simplicitat i l’eficàcia dels diàlegs, la humanitat del personatge i l’efecte que ens revela, són el fruït d’un treball minuciós que confirma l’evident vocació i les excel·lents capacitats per a l’escena de Pila Algarra.
A nosaltres, entusiastes seguidors de Pilar sols ens queda, a banda d’animar-la a seguir treballant, felicitar-la per aquest èxit que de segur serà el principi d’una llarga i fructífera vida creativa.

L’onze de juny de 1998, a la casa de Cultura d’Elda es va presentar la seua primera obra de teatre: “Está Nislavsky? La vida de un actor”.

També s’ha representat a:

  • Monòver (octubre 98)
  • Universitat d’Alacant (novembre 98)
  • Teatre Arniches d’Alacant (18 de març 1999)

En setembre de 1998 es van llegir unes parauels seues: A propòsit de l’exaltació de la Reina de les Festes de Monòver 1998

Articles:

Gràcies Xinorlet. Revista de Festes del Xinorlet 1998

Presentación del Centro Europeo de Intercambio y Adaptación Teatral en la SGAE

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.