Verdú Verdú, Gregorio General

Gregorio Verdú i Verdú

(Monòver 27.04.1818 – Dima, Navarra 30.01.1876) En 1836 va ingressar en l’Acadèmia d’Ingenieros i en 1829, va combatre en el Maestrat amb el grau de tinent. Quan acaba la guerra sent capità d’Infanteria, va prestar servei de guarnició en Palma de Mallorca, Maó i Barcelona, on va ser ascendit a capità de l’Arma i destinat a Madrid en 1842. En 1843 es va fer càrrec de la càtedra de l’Acadèmia d’Enginyers. Entre 1847 i 1851 va residir a París on va ampliar estudis; en 1851 va visitar l’exposició universal a Londres. Va tornar a Paris y de nou a Londres en 1854. En 1855 va tornar a Espanya obtenint diversos graus. Com a tinent coronel va ser destinat a Filipines encarregant-se de l’arma en Manila. La seua carrera continua al retornar a Espanya participant en els successos ocorreguts a Cartagena. Va morir en el camp de batalla com a director subinspector de l’Arma en Navarra i comandant general d’enginyers de l’exèrcit de la esquerra en el nord.

Va publicar:

Curso elemental de quimica…, París Imp. Capelet, 1850, 4vols., 8o

Memoria sobre los medios de emplear la electricidad en la inflamacion de los hornillos de mina, Madrid, Imp. Nacional, 1846, 4o, 73pp. (aparegut insertat en el primer volum del Memorial de Ingenieros corresponent a 1876.

Nuevas minas de guerra y su aplicacion a la defensa como consecuencia de un reciente descubrimiento para emplear la electricidad en la voladura de los hornillos. Madrid, Imp. Aguado, 1854, 4o 76pp. (traduida al Francés amb el titol Nouvelles mines de guerre, Paris Imp. Dumaine, 1855, 8o.

Croquis del palacio de Malacañang y alrededores. Gregorio Verdú. 1856. SHM El Palacio tuvo su origen en una casa de madera, situada a orillas de Pasig, en la finca de Malacañang, en el barrio de San Miguel, que compró un coronel del ejército a un particular en 1802.

gregorioverduplano

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.