García Verdú, José

José García Verdú

Monóvar 1919

Un llibre sobre un autor monover Jose García Verdú (1895-1926) del qual són autors Rafael Poveda Bernabé Marcial Poveda Peñataro es va presentar el dissabte dia 29 de Novembre de 1997 a les 13 hores a l’auditori de la Casa de Cultura de Monòver. La Presentació del llibre va anar a càrrec del filòleg monover Antoni Maestre i Brotons.

garcia

José García Verdú 1895-1926

El llibre consta de 128 pàgines i més de 50 fotografies. El llibre comença amb les dedicatòries dels autors. La de Rafael Poveda està dedicada al seu amic, el professor il·licità de la Universitat d’Alacant, Biel Sansano. La de Marcial Poveda a les seues filles Paula i Laura. Un Poema de Francesc Parcerisas ens predisposa a la lectura. El Pròleg del professor Paül Limorti i Payà és molt important perquè ens demostra la doble vessant de José García. Seguidament una biografia de l’autor, i finalment una vintena de capítols parlant de Monòver i dels monovers escrita per García en 1919.

L’historia d’aquest llibre s’enceta quan ara fa un any vam trobar un manuscrit sota les runes de la casa familiar d’aquest home. Ja el coneixíem pels seus escrits a la premsa local de Monòver, Elda i Novelda, però no ens va interessar perquè la temàtica que aleshores tractava, era quasi exclusivament sobre docència. A diferència de la seua obra periodística, el manuscrit inèdit és molt interessant perquè parla de coses quotidianes de caire antropològic, la verema, la fira, el mercat, etc. També perquè parla dels seus grans amics i també escriptors monovers Antonio MontoroVicente PeñataroJosé CapillaMarcolán, Remedios PicóEnrique Albert. Parla del músic Manuel Tomé, del escultor Enrique Esteve i d’Azorín, etc.

Un comentario en “García Verdú, José

  1. Soy nieto de Gregorio Verdú verdú. Me gustaría, si pudiera ser q me enviara las fotos q tenga de mis antepasados….y presentes, ya q no tengo ninguna foto. Y no conozco a los q pidieran seguir por allí. Muchas gracias

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.